Frågor och svar

Vi är här för att hjälpa dig
hello@paygoo.se

Vi återkommer inom 48 timmar

Öppetider
Måndag - Fredag: 0800 - 1700

Mest lästa ämnen
Paygoo reload
Paygoo reload
Paygoo Prepaid
MasterCard® Gift
Paygoo gift
Nya kunder
New customers
Vad är Paygoo Gift?

Paygoo Prepaid MasterCard® Gift är ett presentkort som kan användas på nätet och i alla butiker som accepterar kort från MasterCard. Presentkortet kan köpas hos Pressbyrån och 7-Eleven, där kan du ladda kortet en gång med minst 200 SEK och max 2000 SEK. Kort som är förladdade med 500 SEK kan även köpas på Willy:s och Circle K.

Vad är Paygoo Reload

Paygoo Prepaid MasterCard® Reload är ett betalkort som kan användas på nätet och i alla butiker som accepterar kort från MasterCard. Betalkortet kan fyllas på om och om igen, detta görs i butik eller via Min sida. Paygoo Reload kan köpas hos Pressbyrån och 7-Eleven.

Notera att kortet måste kunna spåras till en fysisk person för att kunna användas utomlands och via utlandsregistrerade nätsidor. Se mer här

Vart kan jag köpa kort från Paygoo?

Alla kort från Paygoo kan köpas hos Pressbyrån och 7-Eleven. Förladdade kort med 500 SEK kan även köpas på Willy:s och Circle K. – hitta din närmaste återförsäljare här.

Hur länge är kortet giltigt?

Alla kort från Paygoo är giltiga i fem år från kortets produktionsdatum. Utgångsdatum står på kortet.

Hur handlar jag på nätet med Paygoo Gift?

När du handlar på nätet med ditt Paygoo Gift-kort är det väldigt viktigt att du under fakturaadressen anger PAYGOO GIFT som kortinnehavare och Birger Jarlsgatan 18, 111 45 Stockholm som adress. Utan detta på plats kommer köpet att fela. Ange din egen adress som leveransadress.

Hur handlar jag på nätet med Paygoo Reload?

När du handlar på nätet med ditt Paygoo Reload-kort är det mycket viktigt att du anger den information du användade när du skapade ditt Mina Sidor konto. Utan detta på plats kommer köpet att fela. För att kunna handla via utlandsregistrerade nätsidor eller via PayPal, behöver du uppgradera ditt kort till en sk FDD-profil. Se mer här.

Hur kan jag kontrollera kortets saldo?

Du ser ditt tillgjängliga saldo på din dashboard. Du kan också kolla ditt saldo här, eller skicka kodord SALDO <mellanrum> ditt kund-ID till 72323. Tjänsten kostar 5 SEK och dras från ditt kort.

Jag har tappat kortet. Vad gör jag?

Alla kort från Paygoo är opersonliga och vi känner inte användarens identitet. För att kunna spärra kortet behöver vi därför ha kortnumret eller ditt kund-ID. Om du kan uppvisa kvitto eller ett kontoutdrag som visar att kortet är betalt, kan vi skicka dig ett ersättningskort. Ersättningskortet kostar 125 SEK som vi debiterar ersättningskortets saldo.

Ring vår spärrtjänst på +46 (0) 107 502 421 för att blockera kortet.

Jag har tappat Paygoo Reload kortet. Vad gör jag?

Om du har tappat ditt Paygoo Reload kort, måste du blockera ditt kort på "Mina Sidor". Efter att det är gjort, så måste du kontakta oss på hello@paygoo.se och beställa ett nytt kort. Kom i håg att uppge ditt kund-id. Denna tjänst kostar 125 kronor.

Jag behöver min PIN-kod til kortet. Vad gör jag?

Din PIN-kod för Paygoo Gift kan hämtas här, för Paygoo Reload här, eller genom att sända kodord PIN <mellanrum> ditt kund-ID til 72323. Tjänsten kostar 5 SEK och dras från ditt kort.

Jag vill skapa ett PayPal-konto, men det misslyckas. Vad ska jag göra?

För Paygoo Gift: Du skapar ditt PayPal-konto som vanligt med ditt namn och adress, men när du lägger din Paygoo-kort som betalkort i PayPal så måste du använda PAYGOO GIFT som namn och Birger Jarlsgatan 18, 111 45 Stockholm som adressen. PayPal kontrollerar denna information och om inte detta är korrekt så kan du inte ställa in kontot. PayPal sänder en testtransaktion till oss.

 

I denna transaktion, så det finns en 4-siffrig kod. Denna kommer du att behöva för at aktivera kontot. Det kan ta 1-2 dagar innan detta dyker upp hos oss. Skicka ett e-mail till hello@paygoo.se så skickar vi koden till dig. Koden anges under e-plånbok.

 

För Paygoo Reload: För att kunna handla via PayPal, behöver du uppgradera ditt kort till en sk FDD-profil som innebär att kortet går att spåra till en fysisk person. Du uppgraderar kortet gratis via Min Sida. Se mer här

Kan jag ta ut kontanter från en bankomat med Paygoo Gift?

Nej. Paygoo Prepaid MasterCard® Gift kan endast användas på nätet och i butiker som accepterar kort från MasterCard.

Kan jag ta ut kontanter från en bankomat med Paygoo Reload?

Ja. Med Paygoo Prepaid MasterCard® Reload kan du göra bankomat uttag. Se våra generella villkor. Med SDD-profil kan du ta ut upp till 900 kronor i bankomat under kortets livslängd. Vill du kunna ta ut mer än så behöver du uppgradera kortet till en FDD-profil. Se mer här.

Kan minderåriga använda kort från Paygoo?

Du måste vara 13 år för att köpa Paygoo Prepaid MasterCard® Reload, och vi rekommenderar att alla användare under 18 år får god vägledning i användningen av kort, säkerhet och användning av digitala pengar av föräldrar. Kort från Paygoo är också ett bra verktyg för föräldrar som vill lära sina barn om användningen av digitala pengar.

Kortet fungerar inte. Vad gör jag?

Det kan vara flera orsaker till att kortet inte fungerar. Kontrollera kortets giltighetsdatum (står på kortet), samt att det finns tillräcklig med pengar på kortet. Skulle kortet vara obrukbart (t.e.x avmagnitiserat ) så kan vi sända dig ett ersättningskort. Dock krävs att du kan påvisa kvitto eller ett kontoutdrag som visar att kortet är betalt. Ersättningskortet kostar 125 SEK som vi debiterar ersättningskortets saldo. Om dina köp på Internet inte fungerar med Reload-kortet, kan det vara för att du behöver uppgradera kortet till en FDD-profil. Se mer här.

Måste jag aktivera kortet innan jag använder det?

Alla Paygoo Giftcards aktiveras automatiskt när de laddas med pengar. Du registrerar sedan kortet här, eller genom att sända kodord AKTIVERA <mellanrum> ditt kund-ID till 72323. Tjänsten är gratis. Observera att kortet registreras som aktivt vid köptillfället. Din registrering knyter kortet till dig som kortägare.

Hitta ditt kort

Kort från Paygoo kan användas på nätet och i alla butiker som accepterar kort från MasterCard.

Läs mer om Paygoo Prepaid MasterCard® Gift